Biljke saveznici u borbi protiv pušenja

medicinal tea of Red Clover - Trifolium pratense - te - Trifolgio dei Prati rosso

medicinal tea of Red Clover - Trifolium pratense - te - Trifolgio dei Prati rosso


Osnovni razlozi zbog kojih većina ljudi puši su nervoza i anksioznost, a dim cigareta ih trenutno oslobađa toga. Zbog toga je važno da se tokom odvikavanja od cigareta opuštate na neki drugačiji način. Ovo su biljke koje će vam pomoći tokom procesa ostavljanja cigareta, umiriti i smanjiti potrebu za nikotinom.
Kantarion je odličan za opuštanje i popravlja raspoloženje.
Ekstrat šafrana može pokrenuti oslobađanje serotonina u mozgu i popraviti raspoloženje. Šafran takođe može pomoći kod sprečavanja nakupljanja suvišnih kilograma tokom procesa odvikavanja od cigareta.
Lobelija je biljka koja je poznata po tome jer pomaže osobama koje žude za nikotinom. Pušači ističu i da cigareta ima loš ukus ako se uzima sa lobelijom. Lobelija će vam pomoći u ublažavanju simptoma zavisnosti jer sadrži supstance slične nikotinu.
Biljka sladić i crvena detelina zadovoljavaju potrebe organizma za nikotinom. U Americi se žvake za odvikavanje od duvana proizvode baš od njih.
Mačija trava je odlična kao čaj za opuštanje i smirenje, a istovremeno vam može pomoći u smanjenju anksioznosti i nervoze tokom odvikavanja od cigareta. Valerijana je takođe odlična za smanjenje stresa i anksioznosti. Tokom prvih dana odvikavanja bi bilo dobro da uzmete valerijanu i kamilicu da biste lakše prošli kroz prve simptome odvikavanja.
Čaj od nane može smanjiti nivo stresa i anksioznosti, a takođe može sprečiti probavne smetnje koje su česte tokom odvikavanja od cigareta.
Kapica je biljka koja vam može pomoći tokom ostavljanja cigareta. Ona podstiče oslobađanje endorfina, supstanci zaduženih za lepo raspoloženje. Vrbena je biljka koja će vam pomoći da se opustite fizički i mentalno.
Gingseng će vam pomoći nivo energije i omogućiti normalno funkcionisanje tokom odvikavanja.
Kurkuma je odlična za jačanje imunološkog sistema i pomaže vam u oslobađanju od kancerogenih materija koji su se nakupljali godinama. Beli luk je takođe odličan za jačanje imunološkog sistema i može pospešiti regeneraciju pluća.
Sok od zove je odličan za regeneraciju pluća i smanjuje njihovu iritaciju.Ostale biljke koje vam mogu pomoći u regeneraciji bronhija su:eukaliptus, bromelija, timijan, komorač.
Bitna stavka u odvikavanju od cigareta je napraviti detoksikaciju u trajanju od 7 do 10 dana. To će vam pomoći da očistite telo od štetnih toksina i ubrzate oporavak.
Primed 2 diši lako je prirodni suplement na bazi meda koji zahvaljujući svom sastavu efikasno pročišćava pluća, pomaže kod pušačkog kašlja, olakšava izbacivanje sekreta i štetnih materija nagomilanih u plućima kao posledica ove štetne navike. Takođe, ovaj prirodni preparat podstiče regeneraciju bronhija koje su oštećene toksinima iz duvanskog dima.