Bitne činjenice o hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća

HOBP

Iako je pušenje glavni uzrok HOBP-a, dugoročna izloženost drugim iritansima disajnih puteva i genetika, takođe igraju važnu ulogu u razvoju bolesti.

Osim pušenja, postoji niz dodatnih faktora koji stvaraju povećan rizik za razvoj hronične opstriktivne bolesti pluća (HOBP). Dok su neki od ovih faktora rizika poznati, drugi Vas mogu iznenaditi.

Alpha- 1 -antitripsin (AAT) nedostatak – genetski uslovljen nedostatak AAT-a, zaštitnog proteina koji se obično stvara u jetri. Kod nekih pacijenata AAT nedostatak može dovesti do emfizema pluća.

HOBP kod nepušača – Nesrećna činjenica je da osobi koja nikada nije konzumirala duvan u celom svom životu može biti dijagnostikovana HOBP.

Zagađenje vazduha i HOBP – Da li ste znali da zagađenje vazduha u zatvorenom i otvorenom prostoru  može izazvati ozbiljna oštećenja u plućima?

Profesionalna HOBP –  Da li je Vaš posao ubija? Dugoročna, kumulativna izloženost prašini, hemikalijama i gasovima na radnom mestu je važan i priznat faktor rizika za HOBP. U stvari, oko 15 % svih slučajeva HOBP u vezi je sa radom.

Zašto je pušenje cigareta štetno za zdravlje? – Po nekim istraživanjima pušenje cigareta je na prvom mestu kao uzrok smrtnosti i bolesti u svetu.  Zato je važno da se razumeju zdravstveni rizici povezani sa pušenjem i njegova direktna veza sa HOBP i drugim hroničnim bolestima.

Opasnosti po zdravlje vezane za pasivno pušenje –  Sve je više dokaza da pasivno pušenje ima važnu ulogu u razvoju i pogoršanju  mnogih bolesti, takođe HOBP-a.

Postoji preko 20 poznatih okidača HOBP – Kao i kod astme, pojedini okidači mogu dovesti do pogoršanja simptoma HOBP, toliko da je hospitalizacija ponekad neophodna.

Da li je u pitanje astma ili HOBP? – Isuviše često, HOBP može biti pogrešno dijagnostikovan kao astma. Iako obe bolesti dele slične karakteristike, one se međusobno veoma razlikuju u više načina.

Rana dijagnoza HOBPa – Mnogi ljudi ignorišu početne simptome HOBP-a, pripisujući ih procesu starenja ili prekomernom pušenju. Bitno je znati da rano prepoznavanje simptoma dovodi do ranije dijagnoze i lečenja, što  značajno poboljšava prognozu.

Procenite rizik od HOBPa – HOBP je u vrhu vodećih uzroka smrti, ocena Vašeg rizik za obolevanje je važna kako bi se na vreme preduzelo lečenje, što može značajno produžiti život i poboljšati ukupni kvalitet života.

Prirodno resenje za hroničnu opstruktivnu bolest pluća HOBP je PRIMED 2 DISI LAKO. Ovaj prirodni preparat je napravljen na bazi kristalizovanog lipovog meda i prirodnog kalcijuma i moze Vam pomoci da uspesno kontolišete simptome hronične opstruktivne bolesti pluća HOBP. Ovaj prirodni preparat sadrzi mnostvo korisnih materija koje stimulisu rad disajnih organa. Njegovu osnovnu komponentu čini lipov med koji je najkvalitetniji monoflorni med. Zbog svojih osobenosti ima blagotvoran uticaj kod prehlade, kijavice, upale disajnih I probavnih organa, pomaže pri iskašljavanju, olakšava izbacivanje sekreta iz nosa I grla, ima izraženo antibakterijsko dejstvo I kao takav predstavlja idealnu komponentu ovog preparata. Njegovo dejstvo upotpunjuje kalcijum iz prirodnih izvora, koji se lako apsorbuje zbog prisustva čistog, prirodnog meda I čija je iskoristljivost u organizmu velika, jer brzo dospeva do disajnih puteva, pročišćava ih I čini otpornijim na alergene iz vazduha.

Primed 2 diši lako uspešno otklanja simptome hronično opstruktivne bolesti pluća, astme, bronhitisa, alergijskog rinitisa, sinusitisa i pušačkog kašlja.

Primed 2 diši lako smanjuje osetljivost na alergene, deluje bronhodilatatorno i pomaže regeneraciju sluzokože disajnih puteva.Umiruje kašalj I ublažava iritaciju sluzokože disajnih puteva.

Podstiče razvodnjavanje guste bronhijalne sekrecije. Njegovi aktivni sastojci izazivaju širenje vazdušnih kanala, a samim tim omogućavaju lakše iskašljavanje nakupljenog sekreta. Pored toga, Primed 2 ublažava gušenja i proređuje asmatične napade I čini ih slabijim po intenzitetu.

Potpuno je prirodan I može da se koristi kao dodatak standardnoj terapiji astme. Uzima se jedna do dve kafene kasicice dnevno, u zavisnosti od tezine tegoba, pola sata pre ili dva sata nakon obroka.

primed 2

Prirodan preparat Primed 2 možete kupiti u Primed biljnim apotekama ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida ,lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073