Kako izlečiti zapušeni nos?

Zapušen nosSmanjite grejanje u spavaćoj sobi, uključite ovlaživač, isperite nos rastvorom koji ste sami napravili i jedite začinjenu hranu da bi mirno spavali.
Najčešći uzrok zapušenog nosa i otežanog disanja kroz njega tokom noći je suv vazduh u prostorijama koje se greju a koji škodi sluzokoži nosa. Jednostavno rešenje je postavljanje ovlaživača vazduha. Ako ste skloniji prirodnim rešenjima, na radijatore postavite vlažne krpe ili posudice s vodom, koje će takođe pomoći u ovlaživanju.
Što češće treba provetravati prostoriju u kojoj se spava, smanjite grejanje ili ga potpuno ugasite preko noći, što će doprineti lakšem uspavljivanju i disanju kroz nos.

Terapija parom

Prokuvajte vodu i stavite u široku posudu, pa u nju dodajte dve do tri kapi ulja eukaliptusa. Možete koristiti i ulje nane, kamilice ili čajnog drveta. Prekrijte glavu velikim peškirom. Zatvorite oči i nežno udišite paru.

Ispiranje nosa

Za pripremanje rastvora za ispiranje potrebna vam je destilovana voda, kuhinjska so, soda bikarbona i pumpica za nos ili plastična injekcija koju možete kupiti u apoteci. Pomešajte pola kašičice soli s dve šoljice mlake vode i prstohvatom sode bikarbone. Rastvor stavite u injekciju te s njom isperite nos iznad umivaonika. Dok to radite, dišite na usta. Koristite li pumpicu, postupak je isti, a nakon ispiranja polako izduvajte nos.

PRIMED 2 diši lako + Srebrosept sprej za nos

Primed 2 diši lako je prirodni preparat koji pročišćava disajne puteve i jača imunitet a Srebrosept sprej je takođe prirodni preparat koji poput kapi za nos pročišćava gornje disajne puteve!