Kako polenska alergija utiče na vas?

Alergijske reakcijePolenska alergija može da poremeti svakodnevni život, čini da se osećate umorno, dekoncentrisano i da imate loš kvalitet sna. Kod osoba koje pate od polenske alergije postoji četiri puta veća verovatnoća da obole od astme, infekcije uha, upale sinusa, ekcema, alergija na ujede insekata i hranu, kao i od migrene i depresije. U većini slučajeva, od velike pomoći će biti odgovarajući i efikasan tretman ovog stanja.
Ukoliko neke od simptoma alergije uočite na vreme, u samom početku sezone alergija, to vam može pomoći da u velikoj meri kontrolišete polensku alergiju.
Nazalni simptomi
Ovi simptomi obuhvataju curenje providnog, vodenog sekreta iz nosa, zapušen nos i kijanje. Kako biste ih ublažili, preporuka je da koristite proizvode koji ustvari stvaraju zaštitni mehanički film koji sprečava kontakt sluznice nosa i alergena ili rastvore morske soli i fiziološke rastvore. Ukoliko ovi preparati ne pomognu druga linija odbrane su antihistaminici, nazalna sredstva za smanjenje kongestije ili steroidni sprejevi za nos.
Očni simptomi.
Najčešći simptomi su svrab, crvenilo i suzenje očiju kao i natečenost očnih kapaka. Antihistaminici za oralnu upotrebu ili odgovarajuće kapi za oči mogu da vam budu od pomoći.
Ostali simptomi.
Svrab i iritacija nepca, grla i spoljašnjeg ušnog kanala takođe mogu da budu simptomi polenske alergije. Lekovi poput antihistaminika za oralnu upotrebu, steroidnih sprejeva za nos i nazalnih barijera, kao i kombinovana upotreba ovih preparata, mogu da budu od pomoći pri ublažavanju težih simptoma.
primed-2Primed 2 diši lako je 100% prirodni preparat  u čijem sastavu se nalazi kristalizovan lipov med i prirodni kalcijum.  Ovaj preparat se preporučuje osobama koje pate od polenske ili druge vrste alergija koje prate neprijatni simptomi poput kijanja, kašljanja, grebanja u grlu, svraba u nosu i u očima… Zahvaljujući aktivnim sastojcima, ovaj preparat ostvaruje svoje delovanje na nivou sluzokože disajnih puteva čineći je manje osetljivom i otpornijom na dejstvo razlišitih alergena, čestica i isparenja. Na ovaj način preparat pomaže u ublažavanju i smanjivanju neprijatnih simptoma alergije i značajno olakšava svakodnevno funkcionisanje obolelim osobama.