Alergijska ili nealergijska astma?

devojka-na-livadi-380x230

 

devojka-na-livadi-380x230Veoma često su simptomi nealergijske i alergijske astme potpuno isti. Međutim, sami pokretači astmatičnog napada su različiti u ova dva tipa astme. Na osnovu njih možete proceniti da li imate alergijsku ili ovaj drugi oblik astme.
Okidači napada alergijske astme
Alergijska astma ili alergijom indukovana astma je najčešći oblik astme. Ako imate alergijsku astmu, vaši simptomi se najčešće pokreću nakon udisanja alergena. Alergen je obično bezopasna supstanca kao što su grinje, dlake kućnih ljubimaca i polen.
Ako ste alergični na neku od ovih supstanci, taj alergen izaziva imuni odgovor. Kroz jako složene reakcije, ovi alergeni dovode do toga da sluzokoža u disajnim putevima postane jako upaljena i otečena. Ovo rezultira kašljem, otežanim disanjem i drugim simptomima astme.
Izloženost alergenima kod alergijske astme može izazvati simptome, ali glavni krivac su IgE antitela. IgE antitela se proizvode u organizmu kao odgovor na izlaganje alergenima. Kombinacija antitela i alergena dovodi do oslobađanja snažnih hemikalija koje se zovu posrednici. Upravo ove hemikalije izazivaju upalu i oticanje disajnih puteva što dovodi do simptoma astme.
Drugi okidači astmatičnog napada
Neki ljudi sa astmom nemaju alergije. Simptomi astme mogu biti izazvani i vežbanjem, virusnim i bakterijskim infekcijama, hladnim vazduhom ili stanjima, kao što je gastroezofagealna refluksna bolest (GERB).
Znajući da je astma kod vas alergijska, od suštinskog je značaja da vaše stanje držite pod kontrolom. Imajući u vidu odnos između alergije i astme, imunolog je najbolje kvalifikovan lekar za dijagnozu i kao savetnik kako da upravljate svojom astmom.

 Prirodni preparat primed 2 diši lako je potpuno prirodni preparat koji smanjuje osetljivost pluća na alergene koji dovode do astmatičnog napada. Redovnom upotrebom smanjuje učestalost astmatičnih napada i sve druge alergijske manifestacije.