Komplikacije alergija

Osobe koje imaju alergijske bolesti imaju povećani rizik od nekih drugih zdravstvenih problema, uključujući:
Anafilaksije
Ako pacijenti imaju teške alergije, oni su u povećanom riziku od ove ozbiljne, po život opasne, alergijom izazvane reakcije. Anafilaksa je najčešće povezana sa alergijom na hranu, alergijom na penicilin i alergijom na otrov insekata.
Druge vrste alergije
Pacijenti koji imaju jednu vrstu alergije takođe imaju povećani rizik da postanu alergični na nešto drugo.
Astma
Ako pacijenti imaju astmu – reakcija imunog sistema utiče na disajne puteve i disanje. U mnogim slučajevima, astma se aktivira izlaganjem na alergen u okruženju (astma uzrokovana alergenom).
Atopijski dermatitis (ekcem), sinusitis i infekcija ušiju ili pluća. Rizik od ovih bolesti je povećan ako osobe imajue alergijski rinitis, ili alergiju na dlaku kucnih ljubimaca.
Gljivične komplikacije u sinusa ili plućima. Takođe, kod alergijskih stanja je povecan rizik da nastanu bolesti poznate kao alergijske gljivične upale sinusa i alergijske bronhopulmonalna aspergiloza, ako vec postoji alergija na budj.
primed-2Primed 2 diši lako je 100% prirodni preparat u čijem sastavu se nalazi kristalizovan lipov med i prirodni kalcijum. Ovaj preparat se preporučuje osobama koje pate od polenske ili druge vrste alergija koje prate neprijatni simptomi poput kijanja, kašljanja, grebanja u grlu, svraba u nosu i u očima… Zahvaljujući aktivnim sastojcima, ovaj preparat ostvaruje svoje delovanje na nivou sluzokože disajnih puteva čineći je manje osetljivom i otpornijom na dejstvo razlišitih alergena, čestica i isparenja. Na ovaj način preparat pomaže u ublažavanju i smanjivanju neprijatnih simptoma alergije i značajno olakšava svakodnevno funkcionisanje obolelim osobama.