Prevencija astmatičnog napada

prevencija astmatičnog napada

prevencija astmatičnog napada


Astma predstavlja hronično inflamatorno oboljenje pluća za koje je karakteristična povremena pojava simptoma kao što su kašalj, gušenje i “zviždanje” u toku disanja (vizing).

Uzrok koji dovodi do pojave astme još uvek nije otkriven, kao ni pravi lek za ovo oboljenje. Međutim, pravilnom primenom određenih vrsta lekova, suplemenata i prilagođavanjem životnih navika može se u značajnoj meri unaprediti kvalitet života i obezbediti nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Šta je sve bitno u prevenciji astmatičnog napada?

Za početak, veoma je važno utvrditi “okidače” astmatičnog napada.

U neke od najčešćih i najpoznatijih spadaju: polen biljaka, zagađenja iz vazduha, duvanski dim, jaki parfemi, kao i hladan vazduh.

Neki provocirajući faktori se vrlo lako identifikuju, ali postoje i neki ređi provocirajući faktori koje je teško otkriti. U ovakvim situacijama može pomoći vođenje dnevnika aktivnosti na poslu, otvorenom prostoru i u kući. Na taj način, upoređivanjem okolnosti pod kojima dolazi do astmatičnog napada omogućuje se lakše otkrivanje okidača.

Izbegavajte provocirajuće faktore asmatičnog napada

Kada jednom utvrdimo provocirajuće faktore, najbolji način prevencije astmatičnog napada je upravo izbegavanje ovih poznatih faktora.

Ukoliko se radi o provocirajućem faktoru koji nije moguće potpuno izbeći (zagađenje iz vazduha, polen veoma rasprostranjenih biljaka) važno je koristiti odgovarajuću terapiju koja će smanjiti reaktivnost disajnih puteva, čime se smanjuje rizik od pojave astmatičnog napada. Prehlada, grip i druge respiratorne infekcije vrlo često pogoršavaju simptome astme.

Očuvanje dobrog imunološkog odgovora pomaže smanjenju učestalosti i intenziteta respiratornih infekcija, a samim tim i smanjenje rizika za pogoršanje simptoma astme. Životni prostor je takođe moguće urediti na način koji smanjuje izloženost alergenima i obuhvata zaštitu od buđi, izbegavanje čuvanja ljubimaca u stanu, izbegavanje pušenja, korišćenja čvrstih goriva za zagrevanje prostora, jer svi ovi faktori mogu biti faktor koji doprinosi pojavi simptoma astme.

Prevencija asmatičnog napada

U prevenciji astmatičnog napada korisno dejstvo imaju i različiti prirodni preparati.

primed2-disilako-2

Prema pokazanom povoljnom dejstvu u tretmanu astme, ovde izdvajamo preparat PRIMED 2 Diši lako.

PRIMED 2 je prirodan preparat na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma.

Aktivni sastojci preparata povoljno deluju na smanjenje preosetljivosti disajnih organa na alergene iz vazduha i utiču na opuštanje disajnih puteva, čime se smanjuje učestalost i intenzitet simptoma astme.

PRIMED 2 je prirodna formula, ne sadrži konzervanse, veštačke boje i arome. Pogodan je za vremenski neograničenu primenu, bez neželjenih efekata.

ISKUSTVA KORISNIKA

[av_promobox button=’yes’ label=’POGLEDAJTE’ link=’manually,http://www.bronhitis.rs/9-neverovatnih-iskustava-korisnika-primed-2-preparata/’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-34z0x4′]
ISKUSTVA KORISNIKA PRIMED 2 PREPARATA
[/av_promobox]