Razumevanje astme i faktora koji na nju utiču!

cink i astmaPolenska alergija i astma su usko povezani. Približno 80% ljudi koji boluju od astme takođe pate od polenske alergije – to znači da i astma može biti aktivirana usled prisustva polena.

Ukoliko imate astmu i alergični ste na polen, važno je da razumete kako da kontrolišete oba stanja. Saveti lekara i farmaceuta će biti značajni za prevenciju i kontrolu bolesti.

Postoji više tipova astme koji mogu da se manifestuju na različite načine. Ono što aktivira astmu kod vas i simptomi astme od koje vi bolujute mogu se razlikovati od simptoma koji se javljaju kod drugih osoba. Životinjsko krzno, grinje, virusne infekcije i dim cigareta, takođe mogu da doprinesu nastanku simptoma.

Ponekad se simptomi astme javljaju samo kada dobijete polensku alergiju.

Simptomi su:

-bol u grudima.
-gubitak daha.
-kašalj.
– “sviranje” u grudima tokom disanja.

Propisani lekovi za astmu ća vam pomoći da uklonite simptome i kontrolišete bolest. Ukoliko imate simptome prvi put, obratite se svom lekaru.

Šta mogu da uradim da ublažim simptome astme?

1. Ukoliko patite od alergije i astme, važno je da preduzmete odgovarajuće korake kako biste izbegli faktore koji pogoršavaju simptome.
2. Nije moguće izbeći ih sve, ali izbegavanje kontakata sa supstancama na koje ste alergični može ublažiti simptome ili smanjiti rizik od astmatičnog napada.
3. Još jedan odličan način da kontrolišete simptome astme je da napišete aktivacioni plan protiv astme. To će vam pomoći da identifikujete faktore koji je aktiviraju i pronađete najbolji način da ublažite simptome.
4. Ukoliko vam je lekar propisao pumpicu preventivno, pokušajte da je koristite svakodnevno, kako vam je određeno, čak i ako se osećate dobro. Važno ja da uvek pravilno koristite inhalator, u čemu vam može pomoći i vaš farmaceut.

Preporučujemo upotrebu PRIMED 2 diši lako

primed-2Primed 2 diši lako  je potpuno prirodni preparat na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma iz prirodnih izvora. Preporučuje se osobama koje imaju problema sa prolećnim alergijama, polenskom kijavicom, alergijskim rinitisom i sinusitisom.

Aktivni sastojci preparata smanjuju osetljivost disajnih organa na alergene iz vazduha, čime ublažavaju simptome postojeće alergije. Zbog postizanja boljih efekata u tretmanu alergije, preporuka je preparat konzumirati minimum mesec dana pre početka cvetanja u cilju prevencije pojave simptoma alergije na polen.