Tretman astme u zavisnosti od izraženosti simptoma

tretman astme

pumpicaAstma predstavlja hroničnu inflamatornu bolest pluća, koja se karakteriše povremenom pojavom karakterističnih simptoma: kašalj, gušenje, zviždanje u plućima, nedostatak vazduha i stezanje u grudima.

Pomenuti simptomi mogu biti manje ili više izraženi, u zavisnosti od individualne reakcije organizma na „okidače“ astme i primenjene terapije.Nakon postavljanja dijagnoze astme, potrebno je izabrati terapijski pristup.

Ukoliko su simptomi blagi i prosečno se javljaju manje od 2 puta nedeljno, u tretmanu se obično koristi inhalator (pumpica) sa kratkotrajnim dejstvom, za uklanjanje akutnih simptoma.

Ukoliko su simptomi učestaliji, pored inhalatora sa kratkodelujućim dejstvom, propisuje se upotreba i leka sa produženim dejstvom, takođe u obliku inhalatora (pumpice).

Pogoršanje simptoma astme

Kod naglog pogoršanja simptoma, ili u slučaju veoma čestih disajnih problema, uprkos primeni pumpica, nekada je potrebno i oralno uzimanje lekova. Oralno se primenju kortikosteroidni preparati, ili lekovi koji blokiraju medijatore zapaljenja, in a taj način sprečavaju razvoj zapaljenske reakcije na nivou disajnih puteva.

Za sve osobe koje imaju astmu veoma je važno razumevanje osnove problema, a to je preterana reaktivnost disajnih organa na razlilčite faktore (alergene, iritanse). Do sada nije otkriven uzrok astme, pa tako ne postoji ni jedinstveni lek čija upotreba može dovesti do izlečenja astme.

Upotreba lekova u tretmanu astme

Upotreba lekova koji se uobičajeno propisuju u tretmanu astme ima za cilj da spreči razvoj simptoma, blokiranjem oslobađanja medijatora zapaljenja ili opuštanjem mišića koji okružuju disajne puteve, čime se uklanja spazam disajnih puteva, koji je sastavni deo astmatičnog napada.

Primena lekova u tretmanu astme je individualno prilagođena svakom pacijentu, u zavisnosti od izraženosti simptoma i reagovanja na propisanu terapiju.

Pored standardnih lekova koji se propisuju u terapiji astme, na raspolaganju je i veliki broj prirodnih preparata koji imaju povoljno dejstvo na respiratorne organe. Od prirodnih preparata sa povoljnim dejstvom na respiratorne organe posebno izdvajamo PRIMED 2 preparat.

primed2-disilako-2

PRIMED 2 deluje na opuštanje disajnih puteva i smanjuje njihovu preosetljivost. PRIMED 2 je preparat na bazi prirodnih sastojaka, bez konzervansa, veštačkih boja i drugih aditiva.

Nema neželjenih efekata. Na prirodan i bezbedan način dovodi pomaže u uklanjanju tegoba koje prate astmu, bronhitis, alergijski rinitis i druge problem na nivou disajnih puteva.

[av_promobox button=’yes’ label=’POGLEDAJTE’ link=’post,1648′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-39s08x’]
PRIMED 2 ISKUSTVA
[/av_promobox]