Značaj dobrog tretmana astme

astma


Dobar tretman astme veoma je važan kako bi se sprečio razvoj mogućih komplikacija, koje u manjoj ili većoj meri mogu uticati na kvalitet života osobe koja ima astmu.

Astma remeti svakodnevne aktivnosti, kao što su:

  • Odmor i sanČesto, otežano disanje i napadi gušenja se dešavaju tokom noći, što utiče na kvalitet sna i odmora.
  • Fizička aktivnostIntenzivna fizička aktivnost može provocirati astmatični napad, pa se osobe sa astmom moraju pridržavati samo određenih fizičkih aktivnosti laganog do umerenog intenziteta.
  • Produktivnost na posluČesti astmatični napadi iziskuju odsustvovanje sa radnog mesta u kraćem ili dužem periodu, što dovodi do smanjenja produktivnosti.

Dugoročno gledano, astma može dovesti do promena na nivou disajnih puteva. Hronična zapaljenska reakcija zida disajnih puteva dovodi do nakupljanja sekreta i smanjenja efikasnosti razmene kiseonika i ugljen dioksida. Kada se organizam ne snabdeva kiseonikom na odgovarajući način, može se javiti hroničan osećaj umora i pospanosti, što remeti svakodnevne aktivnosti.

Pravovremeno postavljena dijagnoza i pravilan izbor lekova u tretmanu astme ima ključan uticaj na dobru kontrolu poremećaja i omogućuje kvalitetan život osobama sa astmom.

Pored lekova, u tretmanu astme mogu se koristiti i različiti dijetetski suplementi. Od prirodnih preparata, mi vam preporučujemo PRIMED 2 preparat.

PRIMED 2 Diši lakoprimed2-disilako-2 je potpuno prirodan preparat na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma. Pomaže da se razgradi i iskašlje gust bronhijalni sekret i olakša disanje.

Smanjuje preosetljivos disajnih puteva na alergene iz vazuha, čime ublažava i proređuje astmatične napade.

Preparat mogu koristiti osobe sa astmom, bronhitisom, alergijskim rinitisom, sinuzitisom, hroničnom opstruktivnom bolešću pluća i osobe koje imaju pušački kašalj.

Preparat je potpuno prirodan i pogodan za svakodnevnu primenu, bez vremenskog ograničenja i bez neželjenih reakcija.